8 steder med godt ølutvalg til maten

crowbar oslo

Det er ingen hemmelighet lenger, øl er skapt for å nytes sammen med god mat. Flere og flere har innsett dette og dermed tenkte vi at det passer seg med en oversikt over hvor i Oslo by en kan gjøre nettopp dette. Vi har lett rundt i hovedstaden etter barer, puber og restauranter som kan tilby et bra utvalg av øl som kan nytes sammen med god mat. Disse stedene har med andre ord like stort fokus på kvaliteten på maten sin og kvaliteten på ølen, noe som betyr at alle blir fornøyde!

Kanskje du får prøvd deg på ett eller flere av disse stedene iløpet av vinterferien om du befinner deg i Oslo?

Øl + mat = sant

1. Vi begynner listen vår med Håndverkerstuene som kan by på god norsk mat til ølen din. Dette stedet kan by på rustikk atmosfære og et helt fantastisk utvalg av øl, prisene er midt på treet så her vil ikke lommeboka tømmes heller. Dette er det stedet å besøke om du er ute etter å finne det stedet i Norge med flest nordiske øl. Stemningen vil alltid være på topp hos Håndverkerstuene, men det kan nok lønne seg å bestille bord om gjengen er stor. Noe av det som finnes på menyen er retter som “Høne i øl”, “Røkt oksebryst braisert i øl” og “Hjemmelagde pølser med potetmos”.

den glade gris

2. Når vi nevner steder i Oslo kan vi ikke utelate Grünerløkka Brygghus som ligger i Thorvald Meyersgate. Dette er en gastropub i engelsk stil som har sitt eget bryggeri men kan samtidig by på øl fra hele verden. Når det kommer til maten deres finnes det tradisjonell pubmat som kan bestilles i flere ulike porsonsstørrelser. I denne gastropuben er det alltid fredasgsstemning!

3. Listen fortsetter med et sted som rett og slett må prøves, nemlig Den Glade Gris. Denne er å finne i St. Olavs gate på Holbergs Plass og det skal godt gjøres å ikke la seg imponere over dette stedet. Det er en uformell cafè som serverer hjemmelaget med preg av en pub. Navnet tilsier at de er glade i gris og det er helt riktig, deres spesialitet er nemlig langstekt gris som kommer i en rekke ulike varianter.

amundsen bryggeri oslo

4. I denne listen ville vi ta med litt av hvert så alle skal finne noe som faller i smak og hva er vel mer unikt enn en pub med piratmiljø? På Aye Aye Club på Youngstorget finnes det enkel husmannskost og en rekke ulike typer øl å velge mellom. Dette er et unikt og morsomt sted som er uformell og er det perfekte stedet å stikke innom på en bytur.

5. For de som er ute etter det klassiske, brune stedet så er Lorry et godt alternativ. Lorry har mange stamkunder og kan by på en lunsjmeny med mange forskjellige valg samt a la carte. Så har de selvsagt et flott ølutvalg på plass der de holder til i Parkveien i Hegdehaugsveien. De har sitteplasser både inne og ute, noe som gjør Lorry til et godt valg både på vinteren og på sommeren.

6. Vi tar med oss en gastropub til på listen, denne gangen en som er å finne i Stortingsgaten i Sentrum. Amundsen Bryggeri & Spiseri har klart å kombinere et spisested med et mikrobryggeri og resultatet er helt fantastisk. Utvalget av øl inkluderer både norske øltyper, øl fra utlandet, egenbrygget øl og fra fat. Dette er riktignok først og fremst stedet å dra for å drikke øl, men det er et godt utvalg av mat tilgjengelig om sulten skulle melde seg.

lorry oslo

7. Et populært valg for de som befinner seg i Oslo er Crowbar, et utrolig populært ølsted som har et godt utvalg av øl på tapp. Dette er nok et unikt sted hvor det er flere etasjer å velge mellom og kommer det litt for mange øl innabords kan en til og med gå seg vill i lokalene deres. Om en går opp i deres andre etasje er det muligheter for å kjøpe seg hjemmelaget chips, svinekebab eller en grilled cheese.

8. Listen avsluttes med Den Gamle Major som er en pub plassert i Bogstadveien. Denne puben har lang historie bak seg da de åpnet opp dørene sine allerede i 1921 og det er ingen tegn til at de skal gi seg. De serverer god husmannskost i puben og kan tilby besøkende et stort utvalg av både whisky, akevitt og selvsagt øl.