Hvorfor bruke øl i mat?

For mange er øl kanskje bare en drikkevare, noe som skal nytes rett fra flasken eller som skal helles forsiktig over i det perfekte øl-glasset. Det finnes derimot en helt annen måte å bruke øl på, nemlig å bruke det i maten og ikke bare drikke det ved siden av maten. Begynner en å lete litt finnes det tusenvis av ulike oppskrifter hvor øl er en del av matretten, det er bare å prøve seg frem!

pulled pork

Det er vel ikke noen hemmelighet lenger at øl og mat er en fantastisk kombinasjon, men enda er det mange som vegrer seg for å faktisk bruke ølen i maten. Så er det selvfølgelig også lov å ta seg en slurk av ølen som skal oppi retten.

Det å ha øl i en gryterett kan gjøre underverker med smaken, spesielt om kombinasjonen er rødt kjøtt og mørkt øl. Dette vil sørge for at kjøttet blir ekstra mørt og vil smelte på tungen, perfekt om du virkelig vil imponere noen gjester. Et annet godt tips er å ha øl i frityrrøre, dette sørger for at det som skal frityren blir både luftigere, får mer smak og blir også en bedre stekeskorpe. Hva med å prøve dette tipset neste gang du skal lage den klassiske retten fish and chips?

krabbe øl

Er det noe som virkelig er i vinden for tiden så er det “pulled” kjøtt, uansett om det er biff, svinekjøtt, kylling, kalkun eller noe annet spennende. Vårt tips for å kombinere denne matretten med øl er til pulled pork, dette vil gi saftig kjøtt og alle som smaker på dette vil be om en ny smaksprøve gang på gang. Det er ikke noen kjapp oppskrift, men når det er klart er det uten tvil verdt det.

Nå som sommervarmen er på plass er det flere og flere som ønsker mer fisk og skalldyr på middagsbordet. Da passer dette neste tipset vårt helt perfekt, det er nemlig snakk om krabber! Du har garantert aldri smak krabbe som smaker så godt som øl-kokt krabbe som serveres med ferskt brød og sitronmajones. Den perfekte retten å servere ute i hagen.