Inviter på øl den 17.mai!

øl 17 mai

Vi handler mat, lager dessert og ordner med gjester, men hva er det vi egentlig skal drikke på 17. mai? Mange vil kanskje tenke at dette finnes et helt klart svar på og det er vel ikke noe annet en kan drikke enn musserende og champagne på en dag som dette? Det er helt feil og nå skal vi fortelle deg nøyaktig hva slags øl du kan drikke til maten på vår store nasjonaldag!

Først og fremst må vi si at på 17. mai er det faktisk fullstendig lov å begynne tidlig! Hele dagen er en fest og da kan den også feires hele dagen, så hva med å invitere familie, venner eller naboer over på frokost eller en lunsj? Da kan vi helt fint anbefale å servere øl og ha en “ølfrokost” istedet for den klassiske “champagnefrokosten”. En øl som vil passe perfekt til anledningen er en belgisk trippel og denne finnes selvfølgelig på vinmonopolet med navn som Brouwrij Bosteels Tripel Karameliet og Westmalle Triple.

Fra frokostøl til pølseøl

Går du derimot for en middag med familie og venner på nasjonaldagen finnes det også en rekke ulike øl du kan servere til maten. Enten det blir servering av laks eller annen fet fisk, spekemat, pølser på grillen eller et flott ostefat har vi noe å anbefale.

Om det bare er noen ventepølser på grillen eller om det er en del av hovedretten kan vi anbefale Nøgne Ø Pale Ale og Fløin IPA til pølsene. Serveres også laks eller andre fete fisker iløpet av kvelden vil en Eiker Saison passe helt perfekt.

Går du for et ostefat som inneholder både camembert, blåmuggost, chèvre og brie er det en rekke flott anbefalinger vi har. Ego Brygghus Wheatade, Kinn Bryggeri Pryl, Lindheim Farmhouse Saison og Færder Belgisk Gyllen vil alle falle i smak.

Utover kvelden vil det kanskje bli klart for is, kaker og frukt hvor mange kanskje vil tro en må gå vekk fra øl. Men vi har selvfølgelig noen flotte øl å anbefale her også! Liefmans Fruitesse, Rosa Kinn og Frydenlund Bokkøl er tre perfekte øl til desserten.