Ølakademiet inviterer i vinterferien

olakademiet vinterferie

Det er vinterferie i Oslo i uke 8 og dersom du befinner deg i Oslo den uken så er det bare å juble høyt! Det finnes nemlig fire ulike arrangementer som du ikke kan gå glipp av og de har en ting til felles, det er øl som er i fokus. Vinterferien varierer litt fra sted til sted i Norge men er du så heldig å ha din vinterferie mellom den 20. februar og den 26. februar er det bare å komme seg til Oslo.

Vi elsker selvfølgelig alt som har med øl å gjøre, men det er jo enda bedre når det er en begivenhet som kan deles med andre. Det vi snakker om er ølsmaking og enten du har vært på ølsmaking tidligere eller ikke er dette sjansen til å smake på noen fantastiske, gode øl sammen med andre øl-elskere.

Det skjer på Ølakademiet

Det er vel ikke første gangen vi nevner Ølakademiet her hos oss, dette er tross alt et selskap som ikke bare er skapt for ølinteresserte, det er også skapt AV ølinteresserte. Det er nettopp derfor en alltid kan se frem til den aller beste kvaliteten sammen med Ølakademiet, enten det er snakk om et kurs eller andre aktiviteter som arrangeres.

akademiet ol vinterferie

De starter derfor vinterferien med å arrangere ølsmaking den 22. februar hvor temaet vil være norske mikrobryggerier. Underveis i ølsmakingen vil man lære seg å bruke sine sanser når ølen smakes. Spørsmål som hvor lukten og smaken kommer fra, om det er mulig å lukte frem en feil i ølen og hvilket glass som skal brukes vil kunne svares på iløpet av kurset. Dette er noe som gjelder alle deres ølsmakingskurs, noe som det finnes tre ulike av iløpet av vinterferien i Oslo. Da denne første omgangen handler om ulike øltyper fra norske mikrobryggerier vil deltagere i kurset få lære om historien til øltypen og selvfølgelig historien bak.

Et par dager senere vil det være klart for en ny runde med ølsmaking hos ølakademiet, denne gangen en “ølsmaking for 2”. Dette betyr bare at hver påmelding vil være for to personer, så dette er den perfekte anledningen til å ta med seg en venn, kjærsten, mor eller far. Alle som liker øl vil elske en runde ølsmaking sammen med Ølakademiet. I denne runden vil det være en rekke ulike øltyper som skal smakes på og en får samtidig lære mer om de ulike øltypene, hvordan de brygges og hvilke glass som passer til. Dette kurset er på ettermiddagen den 25. februar og pågår mellom kl. 15.00 og 16.00.

olakademiet vinterferie 2017

Ølakademiets neste ølsmaking skjer den 25. februar, hvor det ikke er noe spesielt tema. Dette betyr derimot at ølsmakingen vil være innom en rekke ulike øltyper hvor det er noe for enhver smak. Samtidig vil deltagere på kurset lære om ulike bryggemetoder, serveringstemperatur og valg av glass til forskjellige typer øl. Dette kurset pågår fra kl. 17.00 til 18.30. Så den 25. februar er det altså to ulike muligheter til å dra på ølsmaking med Ølakademiet!

Hver med en tur på Beer Palace?

Dersom du er kjent på Aker Brygge har du helt sikkert også hørt om Beer Palace. Dette flotte stedet ligger rett ved Latter på Aker Brygge, i overetasjen til Underbar og rett ved Burger Joint. Der vil besøkende finne ett av de aller beste utvalgene av øl i hele Oslo hvor det er på både flaske og tapp. De har hele 34 ølkraner og deres tanke bak utvalget er at alle like øl, det er bare ikke alle som har funnet deres øl.

beer palace aker brygge

Hos Beer Palace vil det også være mulighet for å dra på ølsmaking iløpet av vinterferien, rettere sagt den 23. februar. Det vil i denne runden være øl fra internasjonale bryggere og de som er med får en sjanse til å bli kjent med flere ulike typer øl. Dette kan inkludere både lys lager, IPA, blonde, pale ale og surøl. Dette blir den ølsmakingen som vil pågå lengst da den starter kl. 17.30 og pågår frem til 19.30. På samme måte som alle kurs som arrangeres av Ølakademiet vil hele kurset komme med en god dose humor samtidig som at deltagere får ta inn den gode atmosfæren på ett av de mest kjente ølstuene i Oslo.