Øldrikking kan beskytte deg mot hjertesvikt!

øl hjertesykdom forskning

Når vi tar oss en øl i solen, på ferie eller til maten er det som regel fordi det smaker godt. Det er sjeldent det er noen annen tanke bak det enn nettopp det, men nå har det blitt avslørt at øl faktisk kan ha en god virkning på kroppen. Ny forskning viser nemlig at øl kan være med på å redusere risikoen for hjerte og karsykdommer! Faktisk kan det reduseres helt ned til en fjerdedel!

Det er ingen nyhet at øl inneholder mye antioksidanter, men nå har et team i Italia gjort helt nye studier. IRCCS Mediterranean Neurological Institute er firmaet som har hatt øl under forskning og de har mye spennende nytt å komme med. Ulike kjemikaler vil nemlig redusere sjansen for å få både hjerneslag, hjertesykdommer og karsykdommer. Mengden med øl de har anbefalt for nettopp dette er to enheter på 0,33l, en anbefaling som kommer rett fra sjefen over den nye forskningen, Dr. Simona Costanza.

Et regelmessig inntak av øl vil med andre ord være en god del av en sunn livsstil, men her er det selvsagt snakk om et moderat inntak. Dette kombinert med en fysisk aktiv livsstil vil være bra for kroppen og kan kjempe mot alvorlige sykdommer. Siden vi nordmenn er kjent for å overdrive alkoholinntaket i helgene skal det derimot sies at forskningen er ment for å påvise moderat inntak av alkohol. Den velkjente norske trenden med “helgefyll” er altså fortsatt ikke anbefalt og det er kjent at det vil skade kroppen.