Velkommen til Øl og Mat, nettstedet der du finner alt om øl og den maten som passer til øl (og ja, vi mener strengt tatt at det finnes en ølsort som passert til enhver type mat). Fordi det ikke er syre i ølet (med noen få unntak) er det faktisk mye enklere å kombinere mat med øl enn med vin. At mange i Norge alltid skal ha vin til maten bærer bud om et lite mindreverdighetskompleks rundt vår egen tradisjon og knefall for sydlig kultur, for det er øl og ikke vin som har vært det naturlige valget for nordmenn i tusenvis av år.

Den som bare er vant til å drikke øl alene eller kun sammen med snacks som potetgull og nøtter, må gjerne justere forventningene litt i forhold til å spise ordentlig mat til ølet. Ølet endrer seg på sett og vis når det kombineres med maten, eller rettere så er det smaksopplevelsen som endrer seg. Derfor kan det være lurt å prøve øl og mat hver for seg før du prøver kombinasjonen.

På disse sidene finner du informasjon om hvordan øl og mat kan kombineres og om de forskjellige typene øl. Du finner også informasjon om de årlige ølfestivalene i Norge og i utlandet.