Spekemat

Mat og øl

Spekemat og øl er en uslåelig kombinasjon og veldig norsk. En salt spekeskinke smaker fantastisk sammen med skummende, iskaldt øl. Eller hva med lyst øl til litt reinsdyrpølse? Kjøtt med salt har lang holdbarhet og er perfekt sammen med øl og flatbrød til piknik på late, lange sommerdager. Kjøp et ferdig spekefat eller lag et selv så er du klar til lange sommerkvelder ved sjøen eller en tur i hytteveggen. Og du, ikke glem å kjøpe nok av begge deler da.

Vi har spekemat tips både som snack med øl til og til rømmegrøten. Lær mer om norske mattradisjoner og få mange gode matråd hos oss.

Mat til øl

Spekemat og øl hører sammen. Lagring av spekemat og lagring av øl hjelper deg å få det til å smake bedre og vare lenger. Spekemat er tradisjon for lang holdbarhet på kjøttet.

Nå som vi har kjøleskap er ikke behovet for salting av kjøtt så det skal holde lenge, like viktig. Allikevel holder vi på tradisjonen fordi det får kjøttet til å smake godt. Pluss på en god lager øl og du har et helt lite måltid.

Øl er like sunt som vin

Øl og Mat passer godt sammen og gir mange gode smakskombinasjoner. Spesielt er spekeskinke populært og det at det både er lett å ta med seg og holder seg godt ute, gjør det til populær turmat i alle aldre. Prøv nytt øl og nye varianter av salt kjøtt sammen så får du god variasjon. For flere tips, les våre sider.

I Norge har vi lange tradisjoner for spekemat og øl. Ikke glem å prøve nye ølsorter så vil spekematen også smake ulikt. Utfordre deg selv om les hos oss om du ønsker inspirasjon og tips til hvordan du kan kombinere. På Polet får du og gode tips og også i velassorterte matbutikker og mathaller.